Echipa CAO 1910 Oradea a pierdut la "masa verde" jocul pe care trebuia să-l dispute duminică la Zalău, în ultima etapă din acest an în cadrul Ligii a III-a la fotbal. Decizia, una controversată, a fost dată de Comisia de Disciplină a FRF.

Echipa bihoreană era aptă pentru acest meci (unul reprogramat), dar a fost întoarsă din drum, după ce conducerea clubului din Zalău a anunţat Federaţia Română de Fotbal (FRF) că se confruntă cu două cazuri de Covid şi că nu a primit avizul de joc din partea DSP Sălaj.

Reamintim că, iniţial, jocul nu s-a disputat din cauza infecţiilor cu virusul COVID-19 diagnosticate la CAO Oradea, 18 la număr.

Conform regulamentului FRF, echipa SCM Zalău a câştigat partida la "masa verde". De ce? Pentru că regulamentul interzice o a doua reprogramare a aceleiaşi partide de fotbal şi, în plus, sancţionează echipa din cauza căreia nu s-a jucat prima dată, în cazul acesta CAO Oradea.

Pe de altă parte, este discutabil modul în care DSP Sălaj nu a acordat avizul de joc echipei din Zalău, când aceasta s-a confruntat cu doar două cazuri de Covid, în timp ce în luna octombrie, acelaşi DSP Sălaj a permis echipei SCM Zalău să evolueze, când a avut în lot trei jucători infectaţi.

Una dintre concluzii este că, după decizia FRF, echipele care urmează să evolueze la meciurile reprogramate şi care nu au avut nicio vină la amânarea meciului în primă fază, nu mai au niciun interes să evolueze în partida reprogramată, pentru că astfel pot câştiga la "masa verde". 

Chiar şi cu înfrângerea la "masa verde", conducerea clubului CAO Oradea se declară mulţumită de parcursul echipei în prima jumătate a competiţiei Ligii a III-a. "În ciuda acestui deznodământ nefericit, băieţii noştri termină sezonul de toamnă pe locul al 3-lea, la 3 puncte de Minaur Baia Mare (locul 2), respectiv la 7 puncte de SCM Zalău (locul 1). Felicitări băieţilor noştri pentru munca depusă şi rezultatele foarte bune obţinute. Acest grup minunat a trecut peste toate încercările avute şi a demonstrat că fotbalul orădean şi bihorean poate să renască, mai glorios ca niciodată!", se precizează într-o postare a reprezentanţilor clubului orădean.

CAO iernează, astfel, în Seria a 10-a a eşalonului III pe treapta a treia a podiumului, cu 17 puncte, acumulate în cele 10 etape, în cadrul cărora a acumulat 5 victorii, 2 rezultate de egalitate şi 3 înfrângeri. Formaţia antrenată de Florin Fărcaş are şi un golaveraj pozitiv, +1, după ce a reuşit să înscrie 15 goluri şi a primit 14.