Rezultatele dezastruoase din primele patru etape ale campionatului Ligii a II-a pentru Luceafărul Oradea pare să aibă consecinţe mai grave decât s-ar fi aşteptat suporterii echipei bihorene. 

După înfrângerea drastică de miercuri seară, finanţatorul Ioan Blidaru a hotărât să retragă formaţia Luceafărul din campionatul ligii a doua de fotbal.

Decizia a fost comunicată antrenorilor şi jucătorilor de către directorul executiv al clubului Luceafărul, Cristian Sabău, după înfrângerea din meciul cu Dacia Unirea Brăila, încheiată cu scorul de 3-4. Acesta le-ar fi spus jucătorilor că sunt liberi să plece la alte echipe, că vineri vor preda echipamentul şi vor primi ultimul salariu. "Luceafărul se desfiinţează", ar fi spus el.

De altfel, acesta a confirmat, joi, vestea şi pentru BIHOREANUL. "Din cauza rezultatelor obţinute în cele patru etape, domnul Blidaru a decis să retragă finanţarea echipei", a precizat Sabău.

Decizia urmează să fie comunicată, joi, şi Federaţiei Române de Fotbal.

Conform regulamentului, în aceste condiţii, echipa va retrograda automat în liga a 5-a, ultima, unde ar urma să activeze abia de anul viitor. Rămâne de văzut, însă, dacă acest fapt se va întâmpla, dacă echipa va fi preluată de către un alt investitor, respectiv dacă se va desfiinţa.

După cum se ştie, miercuri după amiază, orădenii de la Luceafărul au fost învinşi pe teren propriu cu scorul de 3-4, de brăilenii de la Dacia Unirea, cu toate că la pauză au condus cu 2-0. Astfel, ei au rămas cu doar un punct în clasament. "Este prima dată în viaţa mea, de când sunt în fotbal, când mi-se întâmplă acest lucru. (...) Am primit nişte goluri, pe anumite faze exact ca la circ, de cascadorii râsului, lipsă de marcaj, lipsă de coordonare, lipsă de atitudine, plus acele trei goluri, pe care le-am luat în doar câteva minute, a fost deja prea mult", declara, la finalul partidei, antrenorul secund al Luceafărului, Florentin Petre.