Cel mai vechi jucător al echipei orădene de baschet masculin CSM CSU, Rareş Paşca, a fost dat afară, duminică seara, din lotul campioanei României.

Reprezentanţii CSM Oradea susţin că decizia a fost luată în urma unei "reevaluări" a echipei după eşecul din turneul final al Cupei României, unde, de fapt, Paşca a primit minute puţine de joc.

Mai mult, aceasta este singura măsură anunţată până acum de CSM ca urmare a eliminării din semifinalele Cupei României, întrucât în comunicatul clubului nu se precizează dacă alţi componenţi ai echipei ori staff-ului tehnic au fost penalizaţi în vreun fel. 

"Conducerea CSM CSU Oradea, împreună cu staff-ul tehnic, a reevaluat situaţia echipei după încheierea participării la turneul final de Cupa României - ediţia 2017. În urma analizei efectuate s-a luat decizia de a încheia colaborarea cu Rareş Paşca, cu efect imediat. Această hotărâre s-a luat în cursul serii de duminică", a anunţat, sec, pe site-ul clubului CSM, conducerea echipei orădene.

Amintim că, în Cupa României, campionii de la CSM Oradea, fără Paşca pe teren, au pierdut meciul împotriva echipei BC Mureş din semifinale.

Rareş Paşca a fost căpitanul echipei în acest sezon şi, până duminică, cel mai vechi jucător al echipei CSM CSU.

După ce sezonul trecut a avut cea mai bună comportare a sa la echipă, contribuind la câştigarea primului campionat din istoria clubului, în actualul an competiţional el a început accidentat, iar apoi a intrat în dizgraţia antrenorului, care l-a folosit tot mai puţin.

"Pe această cale transmitem mulţumiri lui Rareş pentru contribuţia avută în cei şapte ani de colaborare. Totodată urăm succes în viitorul activităţii sale profesionale şi nu numai", se mai arată pe site-ul CSM Oradea.

După cum anunţă clubul, locul lui Rareş Paşca la CSM CSU nu va fi luat de niciun alt sportiv, efectivul rămânând limitat la 14 baschetbalişti.