Vremea bună îmbie la plimbare în aer liber, însă escapadele în natură pot lăsa și un gust amar.

În defileul Crișului Repede, între Vadu Crișului și Șuncuiuș, promenada amenajată ilegal de Administrația Bazinală de Apă Crișuri este acum „garnisită” cu gunoaie.

Pe malul râului, zac numeroase flacoane de bere, pungi și deșeuri textile, după cum se vede și în imaginile transmise de un cititor al BIHOREANULUI. La fiecare pas, peisajul este deplorabil.

Cel mai probabil, o mare parte din gunoaie au fost aduse de apă, în perioadele în care Crișul Repede a fost mai „umflat”, iar altele au fost aruncate de localnici sau turiști.

Așa cum BIHOREANUL a scris, promenada cu pricina a fost amenajată în toamna anului trecut, pe malul stâng al Crișului Repede, de ABA Crișuri, după ce primăria comunei Vadu Crișului a cerut decolmatarea cursului de apă.

Nisipul și pietrele excavate de pe fundul râului au fost folosite pentru construirea unui drum în albie, pe o lungime de circa 400 de metri. Lucrările nu au avut însă nicio autorizație și, întrucât zona este pe teritoriul rezervației Defileul Crișul Repede, Garda de Mediu Bihor a făcut o plângere penală la Parchetul Aleșd, unde în continuare se fac cercetări.

BIHOREANUL a dezvăluit atunci și că președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a promis un drum de acces la Peștera Vadu Crișului, taman în zona în care au acționat ABA Crișuri și Primăria comunei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!