Defrişările făcute de firma Kezs pe malul Crişului Repede, în locul Budi Bar, pentru construirea viitoarei terase Lotus Center sunt legale.

"Lucrările de pe malul Crişului Repede au act de reglementare. Tăierile de arbori au fost prevăzute în proiect şi au fost aprobate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, aşa că firma nu a fost obligată să ceară avizul Direcţiei Tehnice a Primăriei", a declarat, marți, pentru BIHOREANUL, şeful Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor.

Inspectorii Gărzii de Mediu Bihor şi agenţii Poliţiei Locale au descins marţi la faţa locului şi au verificat documentele.

"În urma verificărilor făcute la faţa locului, a rezultat că firma are autorizaţie pentru tăierea a 19 arbuşti şi doi arbori", a declarat Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de comunicare al Primăriei.

Marţi la prânz defrişările avansau în ritm susţinut pentru degajarea terenului în vederea demarării lucrărilor la viitoarea terasă.

După cum BIHOREANUL a mai scris, construcţia terasei Lotus Center din centrul Oradiei a început vineri cu măcelărirea copacilor de pe malul Crişului Repede. Doi arbori de pe spaţiul verde al fostului local Budi Bar de lângă podul Sfântul Ladislau au fost ciopârţiţi, iar crengile aruncate în râu. Lucrările vor continua cu restricţionarea accesului trecătorilor pe strada Emilian Mircea Chitul timp de patru luni.