Administratoarea Asociaţiei de proprietari Apateului 16, Maria Brânduş, şi casiera Stela Vinter ar putea ajunge în faţa judecătorilor, în urma unei anchete efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor, care au descoperit că ar fi delapidat peste 627.000 lei din banii încasaţi de la proprietari.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, în perioada ianuarie 2012 – noiembrie 2015, administratoarea Asociaţiei, o orădeancă în vârstă de 59 de ani, împreună cu casiera de 49 de ani, și-ar fi însușit în mod repetat și ar fi folosit în interes personal 627.487,17 lei, bani proveniţi din încasări de la proprietari cu titlu de cheltuieli comune, cheltuieli de reparații și fond de rulment.

„Prejudiciul total cauzat a fost recuperat parțial prin instituirea de măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile deţinute de cele două persoane”, se arată în comunicatul Poliţiei, precizându-se totodată că ofiţerii au înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea dosarul penal, propunând trimiterea în judecată a celor două.

Ancheta poliţiştilor a fost declanşată în urma unei reclamaţii depuse în 2015 de proprietarii apartamentelor din Asociaţia de proprietari Apateului 16, la scurt timp după ce aceştia s-au trezit debranşaţi de la apă şi căldură din cauza datoriilor acumulate.

Deşi locatarii erau cu facturile la zi, administratoarea şi casiera nu viraseră contravaloarea serviciilor prestate de Termoficare, Electrocentrale şi RER,  datoriile acumulate ridicându-se la 748.000 lei.

Strânşi cu uşa, membrii Asociaţiei Apateului 16 din Nufărul au semnat atunci angajamente de plată şi au fost obligaţi să achite încă o dată banii către furnizori.

Citiţi pe aceeaşi temă: Asociaţiile hoţilor: Primăria Oradea vrea reguli aspre care să prevină furturile de la asociaţiile de proprietari