O orădeancă de 40 ani este anchetată pentru neglijenţă în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare după ce, în calitate de agent de împrumuturi al firmei Provident, a încasat ratele de la clienţii societăţii, însă, în loc să-i depună la bancă, i-a cheltuit în interes personal.

Potrivit unui comunicat de vineri al ofiţerilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor, faptele datează din 2014.

"Suspecta nu şi-a îndeplinit îndatoririle de serviciu şi nu a depus în bancă  7.908 lei încasaţi de la clienţi, prejudiciind astfel societatea de creditare. Totodată, aceasta a încasat integral de la alţi doi clienţi banii datoraţi societăţii, pe care nu i-ar fi descărcat în gestiune şi ar fi continuat să achite creditele acestora în regim de rate, neeliberându-le celor două persoane chitanţe pentru sumele reale plătite", se precizează în informarea poliţiştilor.

Potrivit sursei citate, femeia a cheltuit sumele în interes personal, iar paguba totală cauzată societăţii se ridică la 10.808 lei, din care au fost recuperaţi până în prezent 3.000 lei.

Dosarul, care până acum a fost în ancheta poliţiştilor, a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a orădencei.