Serviciul de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor a început o anchetă, după ce 100.000 lei au dispărut din vistieria Sanitas Bihor, iar o investigaţie internă a sindicaliştilor ar fi dus la concluzia că banii au fost delapidaţi de fostul şef al filialei, Sorin Crăciun, suspendat din funcţie, iar apoi schimbat, tocmai din acest motiv.

Surse din interiorul Sanitas afirmă că Sorin Crăciun, asistent la Spitalul Municipal din Oradea (secţia Pneumologie), şi-ar fi însuşit banii, o parte cheltuindu-i la jocuri de noroc, iar o alta pentru a-şi achita datorii bancare, ceea ce fostul şef de sindicat a dezminţit, fără a prezenta însă nicio altă explicaţie care să justifice lipsa sumelor.

"Poliţiştii Serviciului de Investigaţii a Fraudelor efectuează cercetări pentru a stabili împrejurimile în care au dispărut banii, urmând ca în funcţie de rezultat să fie luate măsurile legale în consecinţă", a declarat Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Organizaţia Sanitas din Bihor reuneşte circa 1.300 asistente, infirmiere şi brancardieri, care contribuie la fondurile sindicale cu 1% din salariul lunar brut. Odată cu izbucnirea scandalului, mai multe cadre medicale au renunţat să fie membri în acest sindicat.