Instituţia care supervizează salubritatea din Bihor, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect, a decretat luna mai drept Luna Curăţeniei în judeţ, dar până acum nu s-a ştiut că asta înseamnă şi "curăţarea" în interior.

Instalat la şefia ADI Ecolect în 2018, PSD-istul Bujor Chirilă, consilier judeţean şi fost primar al comunei Ţeţchea, şi-a dat demisia săptămâna trecută din funcţia de director, iar până la 1 iunie Consiliul Director prezidat de vicepreşedintele CJ Bihor Mircea Mălan va trebui să găsească un nou şef.

Bihorel a auzit, însă, că demisia n-a fost tocmai voluntară, în realitate lui Chirilă cerându-i-se să facă un pas în spate pentru ca liberalii să pună pe cine vor ei la conducerea Ecolect. Mai mult, pare-se că au şi găsit deja viitorul şef, în persoana lui Florin Gontariu (foto), fost director al companiei de salubritate RER Vest, pe care în trecut l-a curtat şi primarul Florin Birta, propunându-i funcţii publice.

Mai rămâne ca decizia să fie oficializată de Consiliul Director al ADI Ecolect, ceea ce se arată, însă, doar o formalitate.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!