Aleşii bihorenilor au luat act, la reuniunea de marţi a Consiliului Judeţean, de demisia unuia din cei patru directori din cadrul instituţiei. La cinci ani după instalarea sa ca şef al Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, structura care elaborează proiecte cu fonduri europene (în special prin programele transfrontaliere Hu-Ro, dar şi în baza unor programe operaţionale regionale şi programe operaţionale sectoriale ale UE), Şerban Morcan a demisionat din această funcţie.

Prin vot, în locul său, consilierii judeţeni l-au numit ca director interimar pe unul dintre funcţionarii Direcţiei, Nagy Mate Andras.

Contactat de BIHOREANUL, Morcan a declarat că a renunţat la postul de director deoarece a dorit o schimbare, adăugând că şi-a găsit un alt loc de muncă, la o firmă privată, după ce - neoficial - surse din CJ au afirmat că acesta era nemulţumit de salariul prea mic, de 2.000 lei.

"Am considerat că a venit timpul să fac o schimbare şi mi-am găsit un alt job, în sectorul privat", a spus directorul demisionar.

Şerban Morcan a condus Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte a CJ Bihor din iulie 2010, iar din 2012 până în vara anului trecut a reprezentat Consiliul Judeţean şi în Consiliul de Administraţie al FC Bihor, fiind chiar preşedinte al clubului.