Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, şi deputatul Valeriu Boeriu au făcut luni un apel la parlamentarii de Bihor să voteze moţiunea de cenzură depusă de PNL în Parlament. "Fac un apel către toţi cei care consideră că e de datoria lor să apere democraţia din România să voteze alături de noi moţiunea de cenzură împotriva guvernului Ponta", a spus Popa.

"Nenea Victoraş Ponta"...

Preşedintele CJ Bihor l-a acuzat pe premier de ipocrizie. "Ponta ne-a convins că e în sângele lui minciuna, demagogia şi falsitatea. Nu am niciun respect faţă de un astfel de personaj", a declarat liberalul.

În ceea ce priveşte situaţia din plan local, Popa a spus despre guvernarea Ponta că a blocat toate investiţiile în infrastructură programate să aibă loc în Bihor pentru a pedepsi populaţia pentru că nu a votat cu social-democraţii la ultimele alegeri.

"Nenea Victoraş Ponta ne loveşte din plin: la autostrada Transilvania nu se lucrează, iar la centura Beiuş – Ştei şi cea a oraşului Aleşd, după ce au fost licitate, s-au luat banii înapoi", zice Popa.

"Arăturile de toamnă"

Liderul CJ Bihor a mai arătat că pe DN 76 "au început arăturile de toamnă", iar lucrările sunt făcute de mântuială.

"Acest drum a fost făcut de ruşi. Ca să poată duce cât mai repede uraniul de aici au întins asfaltul ca pe magiun, direct pe pământ, fără fundaţie, fără nimic. Acum se recondiţionează drumul prin măcinarea asfaltului existent. Dacă amesteci asfalt cu pământ şi emulsie, fără să faci fundaţie, vă daţi seama cât va rezista drumul", a spus Popa.

De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor a anunţat că va şi organiza săptămâna aceasta o conferinţă de presă în teren pentru a arăta modul în care se lucrează la drumul de Beiuş.

Probleme de imagine

La rândul său, deputatul Valeriu Boeriu a arătat că, în ciuda măsurilor populiste luate de guvernul Ponta, guvernarea PSD se află într-o cădere de imagine.

"Nu poţi să crezi că poţi să creşti în sondaje cu un preşedinte de partid numit interimar care este condamnat în primă instanţă (Liviu Dragnea - n.r.) şi un premier trimis în judecată pentru corupţie (Victor Ponta - n.r.)", a spus deputatul, avertizând că problemele de imagine ale PSD generate de menţinerea în funcţie a premierului se răsfâng în plan extern asupra întregii ţări.

Moţiunea de cenzură "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" a fost citită în Parlament pe 23 septembrie şi va fi supusă la vot pe 29 septembrie. Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Dacă moţiunea este respinsă, aleşii care au semnat-o nu mai pot iniţia alta în aceeaşi sesiune cu excepţia cazului în care Guvernul îşi asumă răspunderea.