Demontarea podurilor de cale ferată din zona Silvaș va impune restricționarea circulației auto pe strada Dragoș Vodă timp de trei zile.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, în intervalul 18 – 20 octombrie traficul auto în zona șantierului va fi limitat la o singură bandă pe sensul de mers.

„Pe strada Dragoș Vodă se va amenaja o zonă de deviere a traficului rutier de pe sensul de mers dinspre strada Clujului spre strada Mareșal Averescu, iar circulația rutieră în zona podului CFR se va desfășura în ambele sensuri pe câte o bandă pe sens”, a transmis Primăria Oradea.

Restricțiile de circulație vor fi implementate începând de vineri, la solicitarea firmei Webuilding Spa Milano.

Constructorul și-a asumat demontarea podurilor de cale ferată peste Crișul Repede, din zona Dragoș Vodă, lucrare prevăzută în cadrul proiectului de electrificare a căii ferate Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor.

După cum BIHOREANUL a mai scris, compania a început amenajarea unei platforme în albia Crișului Repede încă din luna septembrie, în pregătirea demontării celor două construcții. Unul dintre poduri a fost dat în folosință la sfârșitul secolului XIX iar cel de-al doilea în anul 1973.

În locul construcțiilor dezafectate vor fi amenajate alte două poduri noi care să poată suporta traficul feroviar electric.

Vezi mai jos cum se va desfășura începând de vineri traficul rutier în zona lucrărilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!