După victoria importantă din Basketball Champions League, jucătorii formaţiei CSM CSU Oradea s-au deplasat în acest sfârşit de săptămână la Craiova, acolo unde, sâmbătă seară de la ora 20, vor disputa meciul din etapa a XVII-a a Ligii Naţionale. Elevii antrenorului Cristian Achim vor servi replica localnicilor de la SCM Universitatea.

Partida, care va fi transmisă în direct pe Digi Sport, este foarte importantă pentru ambele echipe. Pe de-o parte, orădenii speră să se impună şi să cucerească două puncte în lupta pentru a intra în play-off de pe un loc cât mai bun, iar pe de altă parte, gazdele de la SCM U Craiova îşi joacă una dintre ultimele şanse de a prinde prima grupă valorică din faza a doua a competiţiei. Astfel, jucătorii echipei oltene sunt foarte motivaţi pentru acest joc şi speră să se impună.

Aflaţi pe val, după marea victorie din Champions League, campionii României abordează jocul doar cu gândul la victorie.

Meciul, programat în Sala Polivalentă, va fi arbitrat de Ciprian Stoica, Laszlo Bukuresti şi Valentin Negrea. Comisar din partea Federaţiei Române de Baschet a fost desemnat Zoltan Raduly.

De menţionat că în meciul tur, de la Oradea, disputat pe 29 octombrie, CSM CSU s-a impus în faţa craiovenilor cu scorul de 73-58.

Dintre celelalte confruntări ale rundei din acest sfârşit de săptămână, se mai remarcă meciul de duminică seară, de la ora 20, dintre BC SCM Timişoara şi BC Mureş Tg. Mureş, meci care, de asemenea, va fi televizat.


Etapa a XVII-a a Ligii Naţionale la baschet masculin:

Vineri:

Steaua CSM EximBank – Phoenix Galaţi  94-81

Sâmbătă:

Ora 17:00 Municipal Olimpic Baia Mare – U Banca Transilvania Cluj

Ora 18:00 BC CSU Sibiu – Dinamo Bucureşti

Ora 20:00 SCM U Craiova – CSM CSU Oradea (Digi Sport)

Duminică:

Ora 20:00 BC SCM Timişoara – BC Mureş Tg. Mureş (Digi Sport)