Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, printr-un comunicat, începerea urmăririi penale faţă de deputata PSD Sonia Drăghici, pentru conflict de interese.

Acuzaţia se referă la faptul că, în mandatul precedent, Drăghici a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă în baza căruia fiul ei a fost angajat în perioada 02.03.2009 - 15.09.2009 şi ulterior, începând cu data de 21.09.2009 şi până la sfârşitul mandatului, în cadrul biroului său de parlamentar.

Deputata a fost găsit în conflict de interese în 2011, de inspectorii de integritate care au constatat că Drăghici şi-a angajat fiul, Doru Vladimir Drăghici, în cadrul Biroului parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 5 Bihor, şi au au sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la un posibil conflict de interese.

ANI se prevala de prevederile Legii 161/2003 conform căreia "prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative".

Curios este, însă că, anul trecut, presa scria că procurorii Parchetului General au decis neînceperea urmăririi penale împotriva ei şi au stabilit că deputata nu poate fi trasă la răspundere deoarece - după cum arată un fragment al rezoluţiei publicate de presă - Drăghici nu este în conflict de interese atâta vreme cât legea nu prevede această infracţiune în cazul deputaţilor şi senatorilor.

BIHOREANUL a încercat să obţină un punct de vedere de la Sonia Drăghici, însă aceasta nu a răspuns solicitărilor repetate ale reporterului.