Liberalii bihoreni sunt în fierbere, după ce vineri seară târziu, deputaţii Lucia Varga şi Nicolae Jolţa şi-au surprins colegii, şi mai ales pe preşedintele Cornel Popa, prin demisiile din Biroul Judeţean de conducere.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, ambii deputaţi şi-au motivat gestul prin faptul că, de circa un an, organizaţia nu funcţionează corespunzător, iar adesea a fost imposibilă chiar reuniurea Biroului Judeţean şi a Delegaţiei Permanente, pentru ca aceste structuri să poată lua decizii.

Deşi n-a fost direct vizat, sau nu numai el, senatorul Cornel Popa s-a arătat surprins de gestul colegilor parlamentari, încercând să-i determine atât pe Lucia Varga, cât şi pe Nicolae Jolţa să renunţe la demisii, promiţând că se va implica mai sever în activitatea de organizare.

În ciuda insistenţelor BIHOREANULUI, senatorul Popa nu a putut fi contactat, iar deputatul Lucia Varga s-a rezumat la o declaraţie de loialitate faţă de organizaţie. "Este adevărat că am avut discuţii, dar au fost discuţii interne, cum e normal într-un partid democratic cum este PNL. Nu vreau să duc aceste discuţii în afara partidului, mai ales că la finalul lor lucrurile s-au pus pe o direcţie bună şi, dacă se vor menţine aşa, e posibil să renunţ la demisie", a spus deputatul Lucia Varga.

La solicitarea reporterului, care a aflat că în PNL Bihor unii membri au tendinţa de a-l convinge pe senatorul Cornel Popa să se retragă de la conducerea organizaţiei pentru a-i face loc primarului Ilie Bolojan, deputatul a completat: "Nici vorbă de aşa ceva. Cel puţin eu nu am auzit de asemenea discuţii şi nici nu cred că ar fi înţelepte".

Speculaţiile despre propulsarea primarului Oradiei în fruntea PNL Bihor sunt mai vechi, însă de fiecare dată Ilie Bolojan le-a respins, afirmând că şefia organizaţiei municipale şi funcţia de primar îi ocupă tot timpul, mai ales că aceasta din urmă implică şi multe drumuri la Bucureşti, pe la Ministere.

Cert e că, până ce Lucia Varga şi Nicolae Jolţa îşi vor retrage demisiile, Biroul Judeţean al PNL Bihor este într-o situaţie stranie, fără precedent şi fără egal în alte organizaţii din ţară, forul de conducere al filialei liberale neincluzându-i nici pe primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ilie Bolojan, şi nici pe preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, nici pe doi din trei parlamentari.

Aleşi ca vicepreşedinţi vara trecută, Bolojan şi Ţîrle au renunţat la funcţiile politice la nivel judeţean motivând că nu se pot achita de ele din cauza obligaţiilor pe care le au aferent funcţiilor administrative.