"Este pentru prima oară în ultimii 20 de ani când s-a întâmplat aşa ceva", a motivat joi, într-o conferinţă de presă, deputatul de Ştei Nicolae Jolţa protestul deputaţilor liberali faţă de faptul că, în urmă cu mai bine de o lună, preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a numărat «greşit» voturile la Legea pensiilor, declarând că aceasta ar fi întrunit voturile a 170 de deputaţi deşi în sala de plen se aflau doar 80 de persoane.

Dat fiind faptul că PDL a considerat că fapta Robertei Anastase nu trebuie sancţionată, iar aceasta nu vrea să-şi dea demisia, Jolţa a spus că deputaţii liberali nu vor participa la lucrările Camerei de fiecare dată când acestea vor fi conduse de Anastase. "Este un mod de a protesta şi sperăm că alegătorii ne vor înţelege, că vor înţelege că pentru noi nu este totuna 80 cu 170", a spus Nicolae Jolţa, adăugând că deputaţii liberali vor adopta şi alte forme de protest, între care efectuarea unui marş în Capitală, prin care să atragă atenţia asupra furtului comis de preşedinta Camerei.

La rându-i, deputatul de Aleşd Lucia Varga a apreciat ca fiind "foarte grav faptul că PDL doreşte transformarea Camerei Deputaţilor într-o Mare Adunare Naţională", unde reprezentanţii poporului aprobă, fără să dezbată, tot ce propune şeful statului şi şeful Guvernului.

"PNL a propus modificarea Regulamentului Camerei, astfel încât situaţii precum furtul Robertei Anastase la Legea pensiilor să nu mai fie posibile, prin statuarea exclusiv a variantelor de vot electronic şi vot prin apel nominal. PDL a fost de acord cu modificarea Regulamentului, dar nu în acest sens, ci cu scopul de a anula rolul Biroului Permanent al Camerei, astfel încât un proiect de lege să poată fi votat oricând şi în orice condiţii, şi să fie considerat adoptat chiar dacă în sală vor fi numai trei persoane", a spus Lucia Varga.

Deputatul liberal a comparat "zidul de apărare" ridicat în jurul Robertei Anastase cu cel prin care a fost protejată şi Monica Iacob Ridzi anul trecut, când s-a dovedit că "a furat ca să sprijine campania EBA pentru Parlamentul European", concluzionând că "PNL refuză să legitimeze aceste furturi".