Deputaţii liberali de Oradea, Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa, sunt extrem de nemulţumiţi că deşi PNL a înregistrat o moţiune de cenzură care critică Guvernul Ponta 3 pentru că nu aplică măsuri în favoarea dezvoltării economici, majoritatea PSD-istă, încălcând regulamentele, a amânat dezbaterea acesteia, cu scopul de a nu deranja campania triumfalistă a partidului.

"Luni am fost toţi parlamentarii liberali la Bucureşti, dar în şedinţa Biroului Permanent al Camerei, domnul Zgonea (n.r. - Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei) a spus că nu se poate citi textul moţiunii, pentru că nu există cvorum", a explicat deputatul Florica Cherecheş într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri, spunând că liberalii "sunt fraierii de serviciu" în accepţiunea PSD.

La rându-i, deputatul Ioan Cupşa a afirmat că Zgonea are aceeaşi pricepere în numărarea parlamentarilor prezenţi la lucrări precum avea predecesoarea sa, PDL-ista Roberta Anastase, cea care a numărat cum a vrut voturile la legea pensiilor în guvernarea Boc. "Domnul Roberta Zgonea numără la fel", a spus Cupşa, nemulţumit că liderul PSD a încălcat regulamentul Camerei, ce impunea ca moţiunea de cenzură depusă de liberali să fie citită în cel mult 5 zile de la înregistrare şi dezbătută în plenurile reunite ale Camerei şi Senatului în cel mult 3 zile, ulterior.

"Ei (n.r. - PSD-iştii) au vrut să evite dezbaterile, pentru că moţiunea arată lucruri grave la adresa Guvernului Ponta 3 şi ar fi produs un efect vătămător asupra intereselor electorale ale PSD", a mai spus deputatul liberal.

În ce priveşte moţiunea de cenzură depusă de PNL, aceasta critică Guvernul pentru că, în loc să-şi onoreze obligaţiile făcute încă din vremea USL, amână sau chiar refuză luarea unor măsuri pentru dezvoltarea economiei, cum ar fi scăderea contribuţiilor la sistemul asigurărilor de sănătate (CAS) pentru angajator, scutirea de impozit pe profitul reinvestit (care ar crea noi locuri de muncă) şi altele.