Deputatul UDMR Bihor Cseke Attila pare cel mai consecvent în stăruinţele pentru reluarea lucrărilor la Autostrada Transilvania. În cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, Cseke a anunţat că grupul parlamentar din care face parte îşi va folosi dreptul să audieze membrii executivului Cioloş în "Ora Guvernului" chemându-l în faţa lor luni, 22 februarie, pe ministrul Transporturilor.

"Vrem, foarte concret, să aflăm despre stadiul execuţiei, situaţia pe fiecare tronson în parte, dacă şi ce probleme sunt pe fiecare tronson, dacă sunt avize, acorduri, sau dacă nu sunt din ce cauză nu sunt, termene de execuţie şi perspective pentru 2016-2017", a spus Cseke, adăugând că "nu vrem chestii generale, ci precise", întrucât "vrem să dăm un mesaj foarte clar că pentru noi Autostrada Transilvania, chiar dacă comportă multe amânări, este un proiect important şi vrem să-l vedem finalizat".

Deputatul UDMR a afirmat, în context, că potrivit informaţiilor pe care le deţine "în octombrie se încep lucrările în Ungaria din Debreţin spre Berettyoujfalu" şi ar fi "ruşinea noastră, a tuturor de aici, dacă (n.r. – autostrada pe teritoriul României) nu se face".

În 2014, după ruperea USL, UDMR a intrat la guvernare alături de PSD în baza unor garanţii conform cărora urma să fie reluate lucrările la Autostrada Transilvania pe tronsonul III C Suplacu de Barcău – Borş, însă ministrul Marilor Proiecte de atunci, Dan Şova, s-a mulţumit doar să rezilieze contractul cu Bechtel şi să promită că alţi constructori vor continua execuţia. În 2015, CNADNR a finalizat o licitaţie organizată în acest scop, pe care a câştigat-o un consorţiu de firme din Spania, contractul cu acestea fiind semnat chiar la Oradea, însă lucrările nu au fost reluate nici în prezent.