Deputatul liberal Ioan Cupşa a afirmat într-o conferinţă de presă susţinută vineri că „dintr-un calcul politicianist mizerabil, Victor Ponta şi acoliţii lui folosesc Parlamentul ca pe un paratrăznet şi ca pe o perdea de fum”, astfel încât atenţia opiniei publice să fie deturnată dinspre prestaţia Guvernului spre deciziile revoltătoare pe care le iau deputaţii şi senatorii.

Membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Cupşa a amintit că în ultimele trei săptămâni au fost înregistrate 22 de iniţiative pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor şi pentru adoptarea unei Legi a activităţilor de lobby, toate aceste iniţiative fiind controversate, dar făcute cu bună-ştiinţă în pofida unor reguli ale procesului de legiferare, care ar trebui să ţină seama de contextul social, economic şi politic.

„În situaţia în care opinia publică, instituţiile, profesioniştii şi partenerii externi se pronunţă împotriva modificărilor brutale ale legilor privind combaterea corupţiei, majoritatea parlamentară a procedat în grabă la modificări”. De ce anume? „Răspunsul meu este că (n.r. – Ponta şi liderii PSD) au aruncat aceste ţinte pentru ca să uităm de cazul Ponta”, a spus deputatul liberal.

„Parlamentul este un paratrăznet, pentru că a cules şi va culege toate trăznetele, criticile şi furia societăţii civile”, constată Cupşa, considerând că „acest demers este mizerabil” deoarece perverteşte şi compromite regulile cele mai elementare ale democraţiei, ce impun nu ca un guvern să-şi subordoneze şi manipuleze Parlamentul, ci dimpotrivă, Parlamentul să supravegheze şi cenzureze acţiunile guvernului.