Deputatul Ioan Oltean, fost vicepreşedinte şi secretar general PDL, este anchetat de procurorii DNA Oradea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, Ioan Oltean a fost citat, joi, la Serviciul teritorial Oradea al DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că are calitatea de suspect.

Deşi s-a vehiculat că Oltean este implicat în dosarul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Alexandru Kiss, reprezentanta DNA a infirmat.

"Actele de urmărire penală nu au legătură cu dosarul prin care s-a propus reţinerea vicepreşedintelui CJ Bihor", a spus Săplăcan, refuzând să ofere amănunte despre acuzaţiile care i se aduc fostului vicepreşedinte al PDL şi faptele care i se impută, pe considerentul că mediatizarea cazului ar putea periclita rezultatul anchetei.

"Atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", a mai arătat Săplăcan. 

Numele lui Ioan Oltean a mai apărut într-un dosar al procurorilor DNA Oradea care îl vizează pe fostul preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, liberalul Mircea Man, acum deputat, inculpat pentru trafic de influenţă. În respectiva cauză, Man este acuzat că, în calitate de lider al organizaţiei judeţene a PDL, în 2008, ar fi intervenit pe lângă Ioan Oltean pentru ca, la rândul lui, acesta să mijlocească numirea unui subaltern al lui Radu Flaviu în funcţia de şef la Direcţia Regională a Apelor Someş Tisa (ABAST).

Dosarul care privea şi modul de atribuire a unor contracte la ABAST a fost clasat în 2012, însă a fost redeschis în luna martie a acestui an printr-o încheiere a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Nu ar fi exclus ca audierea de joi de la Oradea să aibă legătură cu acest dosar.