"Despre demisia propriu-zisă am aflat azi (n.r. - joi), dar intenţia o cunoşteam încă de când am aflat despre ce s-a întâmplat cu rectificarea de buget. Gestul, deci, nu m-a surprins deloc", a declarat pentru BIHOREANUL deputatul Lakatos Peter.

De asemenea, parlamentarul UDMR a afirmat că pentru desemnarea succesorului lui Cseke urmează să se reunească prezidiul Uniunii, deoarece UDMR nu poate renunţa la acest portofoliu. "Încă nu s-a discutat în interiorul Uniunii despre niciun înlocuitor, problema va fi discutată de preşedinţia UDMR", a spus Lakatos.

În ce priveşte eventuala cedare a portofoliului de la Sănătate către PDL sau un alt partener de guvernare, deputatul Lakatos a afirmat că acest lucru nu se va întâmpla. "Schimbarea structurii Guvernului ar trebui aprobată de Parlament, dar nu se pune problema. UDMR va propune un alt ministru", a spus parlamentarul.

Pe de altă parte, senatorul PSD Ioan Mang a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la câteva minute după anunţul lui Cseke, că "e un gest care, pentru un om cu multă demnitate, cum e dânsul, nu mă miră". Totodată, liderul PSD Bihor e convins că ceilalţi miniştri UDMR ar trebui să ia exemplul lui bihoreanului Cseke.