Delegaţia Permanentă a PNL Bihor, din care fac parte aproximativ 150 de persoane (preşedintele şi vicepreşedinţii organizaţiei judeţene, plus şefii organizaţiilor municipale, orăşeneşti şi comunale, alături de aleşii locali şi parlamentarii de Bihor ai partidului), se reuneşte vineri pentru a stabili viitorii candidaţi la Senat şi Camera Deputaţilor, a anunţat joi deputatul Lucia Varga.

Cum cea mai mare necunoscută este dacă deputatul ex-PDL Octavian Bot, primit în PNL la finele anului trecut în urma unei înţelegeri cu preşedintele Crin Antonescu, va fi acceptat să candideze în numele liberalilor bihoreni, Varga a fost întrebată dacă acest lucru este posibil, în contextul în care cu două săptămâni în urmă organizaţia municipală a respins deja prin vot această candidatură.

Deşi Varga nu a exclus categoric ca liderii de la Bucureşti ai partidului să-l impună pe Bot în pofida voinţei reprezentanţilor organizaţiei judeţene, deputata a dat totuşi de înţeles că probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este foarte redusă.

"Având în vedere că PNL Bihor este o organizaţie puternică (n.r. - având primar la Oradea, preşedinte de Consiliu Judeţean şi cel mai mare număr de primari în restul judeţului), am convingerea că în Biroul Politic Central votul dat la Bihor va fi respectat.

Conform statutului PNL, conducerea centrală poate interveni doar în organizaţiile cu rezultate slabe, care la alegerile locale au obţinut mai puţin de jumătate din scorul mediu al partidului pe ţară, şi în situaţiile în care cel care doreşte să candideze nu îndeplineşte condiţiile de integritate. Eu sunt, deci, optimistă, şi cred că decizia Delegaţiei Permanente a organizaţiei judeţene va fi însuşită de Biroul Politic Central", a spus Lucia Varga.

De asemenea, ea a mai spus că "PNL Bihor va stabili cei mai buni candidaţi", iar în ceea ce o priveşte doreşte să candideze pentru un nou mandat în acelaşi colegiu în care a fost aleasă şi în 2008, colegiul 3 Aleşd pentru Camera Deputaţilor. "Am încredere deplină că oamenii din colegiul meu mă vor vota, pentru că în aceşti patru ani şi eu am făcut pentru ei tot ce mi-a stat în putinţă", a spus Lucia Varga.