Împreună cu cadrele didactice de la şcoala Constantin Şerban din oraşul Aleşd, deputatul Lucia Varga a organizat pentru cei mai merituoşi 40 de elevi o excursie de două zile, menită să le faciliteze acestora vizitarea celor mai interesante obiective turistice din Sighişoara, Braşov şi Sibiu, dar şi a Palatului Parlamentului din Capitală.

La Parlament, Lucia Varga i-a ghidat pe copii în sălile unde lucrează senatorii şi deputaţii, în sălile de protocol şi în cele ale grupurilor parlamentare ale partidelor reprezentate în legislativ, precum şi în sala mare de plen.

În periplul lor, copiii din Aleşd l-au avut ca ghid şi pe fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, care le-a explicat ce înseamnă şi cum funcţionează Parlamentul şi, de asemenea, rolul acestei instituţii în asigurarea democraţiei din ţară.

La finalul vizitei, copiii au luat masa la restaurantul Parlamentului, împreună cu funcţionari şi parlamentari ca Eugen Nicolăescu, Ludovic Orban şi Cristian Buican.

"Mi-a făcut o mare plăcere să ajut aceşti copii deosebiţi să înveţe un crâmpei de istorie prin această excursie şi să-şi însuşească o lecţie de politică la faţa locului, în Parlament. Sper să mai pot ajuta şi alţi copii din Bihor să vină aici", a declarat Lucia Varga.

Iniţiativa deputatului a beneficiat şi de ajutorul financiar oferit de către compania Holcim Romania.