A treia "ediţie" a deja tradiţionalelor excursii organizate de către deputatul liberal Lucia Varga pentru copiii care au luat premii în anul şcolar precedent a avut ca beneficiari 40 de copii care învaţă la Popeşti, şi care au putut vedea, graţie acestei iniţiative, mai multe obiective turistice emblematice pentru România.

Copiii au plecat din Popeşti vineri, ajungând la Bran în aceeaşi seară. A doua zi au vizitat Castelul care a fost donat Reginei Maria de braşoveni, după care au pornit spre Bucureşti.

În cursul după-amiezii de sâmbătă, copiii au vizitat Parlamentul României, fiind întâmpinaţi şi apoi ghidaţi de deputatul Lucia Varga, care le-a explicat câteva din regulile de funcţionare ale statului. În aceeaşi zi, copiii au făcut şi un tur al Capitalei.

Duminică, tinerii au vizitat Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, unul dintre cele mai moderne muzee din Europa, iar pe drumul de întoarcere spre casă au mai poposit şi la mănăstirile Curtea de Argeş şi Cozia.

Până în acest an, deputatul Lucia Varga a mai oganizat asemenea excursii pentru tineri din Aleşd, Sârbi şi Vadu Crişului.

"Prin aceste excursii am dorit să recompensez meritele elevilor care au avut rezultate bune şi foarte bune la învăţătură, mai ales că mulţi dintre ei nu reuşiseră să ajungă nici până la Oradea", a explicat Lucia Varga într-o conferinţă de presă desfăşurată săptămâna trecută.