"Cu atât mai mult cu cât ne aflăm în Săptămâna Mare, fac un apel către toţi bihorenii să se implice în ajutorarea bătrânilor, bolnavilor şi orfanilor, pentru că sunt mulţi asemenea oameni care au nevoie de ajutor. Donând 2% din impozitul datorat statului, oricine poate contribui la ameliorarea situaţiei acestor oameni", a spus deputatul liberal Lucia Varga, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o vineri.

Varga a îndemnat bihorenii ca atunci când îşi completează fişa fiscală pentru veniturile realizate în cursul anului trecut, să completeze şi formularul prin care pot face donaţia. "Nu trebuie alt efort decât să completeze acest formular şi să-l depună la Administraţia Financiară, este un efort mic dar care poate fi altora de mare ajutor", a spus Varga.

Întrebată de jurnalişti cărei organizaţii neguvernamentale îi donează o parte din impozitul său, deputatul liberal a declarat că anul acesta îşi direcţionează o parte din impozit în beneficiul fundaţiei înfiinţate pe lângă Serviciul Mobil de Urgenţă şi Descarcerare Bihor.

"Anii trecuţi, pentru că era la început de drum, mi-am donat cele două procente din impozit propriei fundaţii, "Femei pentru femei", dar anul acesta voi completa formularul în favoarea SMURD. Acest serviciu are numeroase proiecte bune, dar nu are suficiente resurse, deşi şi-a dovedit utilitatea şi a salvat vieţile multor oameni", a spus deputatul Lucia Varga.