Deputatul Mihai Lasca a încasat o nouă amendă după ce duminică şi-a strâns susţinătorii în faţa centrelor de vaccinare amplasate Piaţa Emanuil Gojdu din Oradea, încercând să-i convingă pe oameni să nu se vaccineze, pentru că ar face-o cu un ser experimental destinat şobolanilor de laborator. Întreaga manifestare a fost înregistrată şi transmisă în direct pe pagina de Facebook a deputatului.

Controversatul parlamentar, ales din partea AUR, dar exclus din partid pentru că și-a ascuns trecutul cu probleme penale, s-a oprit împreună cu însoţitorii săi chiar lângă centrele de vaccinare, unde a încercat să convingă persoanele venite să se imunizeze să renunţe la idee, invocând că serul ar avea multiple efecte secundare.

Atitudinea şi limbajul violent ale parlamentarului au determinat unul din cadrele medicale să sune la 112, de teamă că individul va face la fel ca în urmă cu trei săptămâni, când a intrat fără mască de protecţie în aceleași centre de vaccinare, filmându-i pe oameni, pe asistenţi şi pe medici, cărora li s-a adresat pe ton violent, acuzându-i că le ascund persoanelor neajunsurile "serurilor criminale". 

Sosirea poliţiştilor i-a iritat pe parlamentar şi pe însoţitorii săi, care au început să vocifereze şi să le reproşeze că au răspuns apelului în loc să meargă la o urgenţă reală. "Care e urgenţa?", a strigat deputatul, răspunzându-i apoi obraznic agentului de Poliţie care i-a cerut să se legitimeze: "Dacă ştiţi cum mă cheamă, de ce mai aveţi nevoie de act de identitate?", i-a răspuns Lasca. 

Cu toate acestea, deputatul a scăpat cu o simplă amendă de 2.000 lei pentru nerespectarea prevederilor privind portul măștii de protecție, aceeaşi sancţiune fiind aplicată şi pentru doi dintre însoţitorii săi. 

Amenda este a doua pe care poliţiştii i-au aplicat-o deputatului Lasca, după cea din 1 octombrie.

Vezi mai jos înregistrările privind incidentele!