"Recent, o femeie care a fost agresată de propriul soţ m-a întrebat unde se poate adăposti. Ştia că există un adăpost pentru soţiile abuzate, dar nu cunoştea adresa acestuia", a relatat jurnaliştilor orădeni Lucia Varga, într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri.

Parlamentarul bihorean a concluzionat că "asemenea informaţii nu sunt accesibile victimelor violenţei familiale" şi şi-a extins preocuparea, afirmând că a decis ca, împreună cu alţi colegi din Camera Deputaţilor, să propună modificarea legislaţiei existente.

"În prezent, agresiunile conjugale nici măcar nu sunt considerate infracţiuni, iar legislaţia nu prevede instituirea unor măsuri de protecţie a victimelor, precum ordinul de restricţie sau ordinul de interdicţie, cum se întâmplă în societăţile civilizate", a mai spus Lucia Varga, adăugând că va iniţia aceste modificări legislative.

Deputatul bihorean a afirmat că o preocupă această problemă întrucât în ultimii doi ani s-a înregistrat o creştere alarmantă a cazurilor de violenţă în familie, creştere generată probabil şi de criza economică, ale cărei prime victime sunt soţiile şi copiii din familiile sărace.