Deputatul PSD Ioan Roman a depus marţi o interpelare premierului Emil Boc prin care solicită revenirea Spitalului Clinic Militar de Urgenţă "Avram Iancu" din subordinea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative în cea a Ministerului Apărării.

Social democratul a făcut interpelarea la solicitarea Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă "Avram Iancu" (ACMR) din Oradea, care reclamă că după transferul spitalului în 2008 foştii militari sunt puşi în situaţia de a merge până la Cluj Napoca, unde au fost arondaţi, pentru a primi medicamentele pe care înainte le ridicau de la Spitalul Militar din Oradea.

"Un alt fapt reclamat de asociaţia rezerviştilor se referă la politica noului administrator (MAI) faţă de cadrele medicale din Spital, existând riscul ca Spitalul Militar să-şi piardă faima de spitalul cu medicii cei mai bine pregătiţi", se menţionează în interpelare.

Roman îşi mai argumentează cererea prin faptul că în judeţul Bihor funcţionează deja două centre de pregătire a militarilor NATO, la Oradea şi Stâna de Vale, iar aceştia au nevoie de asistenţă medicală.

Spitalul Militar din Oradea a trecut în subordinea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative în baza HG 1252 din 8 octombrie 2008, ca urmare a scăderii numărului de militari din judeţul Bihor în urma restructurării unităţilor de din această parte a ţării.