După ce preşedintele i-a persiflat pe "parlamentarii bronzaţi" din opoziţie, plecând de la liderul PNL Crin Antonescu care l-a criticat după revenirea din vacanţă, deputatul PSD Bihor Ioan Roman a ţinut să explice că "bronzul" său e cauzat de activităţile prelungite pe care le desfăşoară în agricultură, profitând tocmai că se află în vacanţă parlamentară. "Bronzul meu este de la munca câmpului", a spus Roman, într-o întâlnire pe care a avut-o vineri cu reprezentanţii presei orădene.

Fost primar al comunei Cefa şi pasionat de agricultură, Ioan Roman a afirmat că adevărata problemă a societăţii nu constă în faptul că Băsescu "vorbeşte mult", ci faptul că în timp ce preşedintele ţării vorbeşte, economia ei scade.

Roman nu a ezitat să dea propriul exemplu pentru a arăta felul în care cetăţenii sunt afectaţi de proasta guvernare. "Toată producţia de grâu am vândut-o vara asta în Ungaria, cu 65 de bani kilogramul, pentru că aici n-am primit decât 50 de bani pe kilogram. La fel, toată producţia de lapte de la ferma de oi o vând tot în Ungaria, pentru că deşi la Gepiu există o fabrică de lapte foarte modernă, nici producătorii şi nici procesatorii de lapte nu sunt încurajaţi de politica agricolă a Guvernului", a spus Roman.

Deputatul s-a destăinuit jurnaliştilor povestind că de când a intrat în vacanţă parlamentară lucrează în agricultură, trezindu-se cu noaptea în cap pentru a-şi putea face treaba. "În fiecare dimineaţă mă trezesc la 4 şi jumătate, la 5 deja duc oile la strungă, pentru muls", a spus Roman, care deţine 350 de ovine. În ce priveşte producţia de grâu, Roman a afirmat că a obţinut 3.500 de kilograme la hectar şi că deţine 30 de hectare, în proprietate. "Din 1992 în fiecare an m-am străduit să cumpăr câte 2-3 hectare de teren", a spus deputatul social-democrat.