Silviu Dehelean, preşedintele USR Bihor, partid care împreună cu PLUS, formaţiunea fostului premier tehnocrat Dacian Cioloş, alcătuieşte Alianţa 2020, a votat în Oradea la secţia 127, de la Liceul Teoretic Aurel Lazăr, la ora 10.00, când localul acesteia era aglomerat cu alegători.

"Mă bucur să văd că lumea are dorinţa să voteze. Asta e foarte bine", a spus deputatul la intrarea în secţia de votare.

La ieşire, politicianul a spus că şi el aştepta de mult acest moment. "Aştept votul ăsta de doi ani şi şapte luni. În sfârşit am reuşit să pun ştampila pe buletinele de vot. Am votat pentru o Românie puternică, pentru o Românie care să conteze în Europa, să aibă o bunăstare, să beneficieze de drepturile pe care le conferă apartenenţa la Uniunea Europeană, dar care în acelaşi timp să-şi îndeplinească obligaţiile care decurg din calitatea de membru pentru o Europă puternică, o mai multă integrare care să reuşească să continue situaţia de pace şi de bunăstare în Europa", a spus Dehelean.

Deputatul USR a pus accent şi pe importanţa Referendumului pentru justiţie. "Nu în ultimul rând, am votat pentru o clasă politică fără hoţie şi, da, am votat şi la Referendum".

Dehelean s-a declarat optimist şi în ce priveşte şansa ca mobilizarea la urne a alegătorilor să fie bună, ceea ce ar spori probabilitatea inclusiv a validării rezultatelor Referendumului pentru justiţie. "Da, sunt optimist. Se patre că prezenţa la vot este mare, poporul român a înţeles importanţa votului şi iese să voteze", a spus deputatul USR.