Câţiva copii de la Colegiul Gojdu au vizionat filme porno şi au făcut teribilisme cu iz sexual, atât în timpul orelor cât şi în pauze. Iar marea problemă a dascălilor şi părinţilor nu a fost sancţionarea celor vinovaţi, ci cum să ţină povestea sub tăcere.

Dascălii s-au arătat foarte reţinuţi în declaraţii, spunând că nu doresc ca BIHOREANUL să strice imaginea unui liceu de elită. Dar imaginea şcolii o fac ei, elevii, şi profesorii lor. BIHOREANUL doar o oglindeşte.

Dacă învăţământul românesc merge prost, acest lucru se datorează dascălilor, care par să fi renunţat la menirea lor. Ce fel de profesor este acela care în timpul orei sale nu vede sau se face că nu vede ce tâmpenii fac elevii?

Tot sistemul de învăţământ preuniversitar este condus practic de comitetele de părinţi. Încă de la grădiniţă un nucleu dur stabileşte cine să fie educatoarea. Fenomenul continuă, apoi, în ciclul primar şi gimnazial, bieţii părinţi având naivitatea să creadă că o unitate de elită asigură automat propriilor odrasle succesul în viaţă.

Pe aceşti părinţi de comitet îi poţi recunoaşte uşor. În general, ei sunt la prima generaţie de absolvenţi de liceu încălţaţi. Strâng cu abnegaţie fondul clasei, oferă mormane de flori doamnelor profesoare de 8 Martie şi năduşesc cărând baxuri de apă comisiei de Bacalaureat.

Dacă un părinte din acest comitet al clasei îşi permite să-l pună la punct pe ditamai directorul unui colegiu de elită cum e Gojdu, destinul învăţământului românesc e, cred eu, pecetluit.