Handbalistele de la CSU Oradea vor susţine sâmbătă pe teren propriu jocul aferent rundei a 16-a din Seria D a celui de-al doilea eşalon handbalistic feminin al ţării.

Elevele antrenoarei Doina Ardelean vor evolua, mai exact, în derby-ul etapei, întrucât, aflate pe locul III, vor primi replica echipei situate pe poziţia secundă, CSM Târgu Mureş.

Programat la Sala de Sport a Universităţii, jocul dintre CSU Oradea şi CSM Târgu Mureş va începe de la ora 12 şi va fi condus de perechea de arbitri maramureşeni formată din A. Gherman şi A. Moldovan.

În prezent, cele două formaţii sunt despărţite de zece puncte în clasament. Cu opt victorii, un rezultat de egalitate şi şase înfrângeri, bihorencele au totalizat 25 de puncte, în timp ce echipa din Târgu Mureş vine la Oradea cu 11 reuşite, două rezultate de egalitate şi două înfrângeri, respectiv 35 de puncte.

Este anunţat un joc dificil pentru trupa orădeană, care va primi replica unei formaţii care mai speră la primul loc în serie. Totuşi, în precedentul joc de pe teren propriu cu echipa din Târgu Mureş, care a avut loc în 19 octombrie, handbalistele de la CSU au reuşit să se impună la o diferenţă de cinci goluri, cu 33-28. În disputele din deplasare însă, echipa din Târgu Mureş s-a impus de fiecare dată în faţa elevelor antrenoarei Doina Ardelean, cu 30-24, pe 7 septembrie, şi cu 34-29, pe 18 ianuarie.

Ca de obicei, intrarea spectatorilor la jocul de sâmbătă, de la ora 12, va fi liberă.

Echipa de pe primul loc, Crişul Chişineu Criş (antrenată de orădeanul Sebastian Tudor) va juca sâmbătă, de la ora 11, la Timişoara, cu formaţia locală CSU Universitatea de Vest, în timp ce în celălalt meci al etapei, de la ora 11.30, CSU Reşiţa va primi replica maramureşencelor de la CS Marta Baia Mare.