A fost sărbătoare mare, săptămâna trecută, la Beiuş, unde pe 19 aprilie s-au aniversat 104 ani de la eliberarea oraşului.

Ca atare, ştabii locali s-au gătit şi şi-au dat întâlnire la Monumentul Martirilor din Parcul Central, pentru discursuri şi depuneri de coroane.

În timp ce şefii PSD Bihor n-au trimis niciun reprezentant, liberalii au făcut un adevărat desant: au descins primarii şi consilierii judeţeni din toată zona, dar şi întreaga şefime liberală, în frunte cu preşedintele CJ, Ilie Bolojan, vicele Mircea Mălan şi prefectul Dumitru Ţiplea.

Oficial, au mers să sărbătorească alături de beiuşeni, dar mai degrabă ca să facă front comun cu edilul oraşului, îngrijoraţi de soarta viitoarelor alegeri, căci de când organizaţia locală a PSD a ajuns pe mâna fostului prim-procuror Gligor Sabău, în oraş a devenit "cool" să fii pesedist.

Cert e că, tot spre deosebire de alţi ani, cei patru consilierii locali ai PSD Beiuş nici măcar nu au fost invitaţi la obişnuita masă festivă de la restaurantul Principesa Margareta, plătită de Primăria Beiuş.

Cum consilierii USR, deşi chemaţi, au refuzat să participe, s-ar zice că liberalii au făcut chef de partid din aniversarea beiuşenilor... şi pe banii lor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!