Containerele de vaccinare pe care autorităţile locale voiau să le deschidă luni în centrul Oradiei, vizavi de Catedrala Ortodoxă din Piaţa Emanuil Gojdu, vor primi pacienţi dornici să se imunizeze împotriva Covid-19 abia de la sfârşitul săptămânii vitoare.

Anunţul a fost făcut sâmbătă de prefectul Dumitru Ţiplea şi de primarul Florin Birta, cu prilejul vizitei pe are ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a făcut-o sâmbătă la centrul de vaccinare drive-through din parcarea ERA Park.

„Pregătim un centru modular în Centrul Civic, şase fluxuri, cinci cu Pfizer şi unul cu Johnson & Johnson, pentru a da posibilitatea celor care vin acolo să se imnunizeze cu o singură doză, să încheie schema de vaccinare. Sâmbăta viitoare va fi deschis”, a declarat Ţiplea. Acest centru trebuia deschis pe 10 mai, dar containerele nu au încă toate utilităţile necesare.

Pe de altă parte, Ţiplea a anunţat că în Bihor sunt aproximativ 100.000 de persoane vaccinate, din care 65.000 cu schema completă şi 35.000 cu o singură doză. Reamintim că din acest sfârşit de săptămână, vaccinările anti-Covid se pot face fără programare la orice centru, în limita dozelor de vaccin disponibile.

Primarul Florin Birta a completat că, în rândul orădenilor, sunt peste 80.000 de doze de vaccinuri împotriva Sars-Cov-2 administrate. Potrivit edilului, 40% din populaţia eligibilă la vaccinare au primit vaccinul, iar jumătate chiar ambele doze.

Pentru că centrul drive-through din Oradea are succes, aici vaccinându-se zilnic peste 400 de persoane, Ţiplea a spus că se analizează posibilitatea ca centre similare să mai fie deschise în Bihor.