Un dealer de "cristale" a ajuns în Arestul Poliţiei Bihor, iar un altul a fost plasat sub control judiciar, după o acţiune desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute de poliţiştii Antidrog din Oradea, sub supravegherea unui procuror DIICOT. Cei doi alimentau consumatorii din stupefiante din judeţ cu droguri sintetice: Mefedronă (2-MMC) şi Chloropentedronă (4 CPD).

Potrivit unui comunicat transmis luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor şi DIICOT, acţiunea s-a desfăşurat vineri, când poliţiştii Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub supravegherea unui procuror DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea au desfăşurat mai multe percheziţii domiciliare în Bihor. 

"Din actele de urmărire penală a reieșit că, în perioada ianuarie – mai 2024, una dintre persoanele cercetate ar fi procurat, deținut, manipulat și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de substanță psihoactivă (2 – MMC) către consumatori din județul Bihor", scrie în comunicatul Poliţiei Bihor.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate peste 45 de grame de substanțe psihoactive, şi anume Mefedronă (2-MMC) şi Chloropentedronă (4 CPD), porționate și ambalate, în scopul vânzării, sume de bani, precum și alte mijloace de probă, la unul dintre ei fiind descoperită şi cocaină, însă pentru consum propriu. 

"La aceeași dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de prima persoană cercetată și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, pentru cea de-a doua", scrie în comunicat.

A doua zi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a primei persoane, Svagyura Zsiros Robert József, pentru 30 de zile.

Ancheta beneficiază de suportul de specializate al Brigăzii Operațiuni Speciale Oradea. Acțiunea s-a derulat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!