Sunt percheziţii în desfăşurare la 6 adrese din localităţile Gepiu şi Săcueni, la sediile a 16 firme de construcţii administrate de aceeaşi persoană şi la locuinţa contabilei companiilor, femeia fiind acuzată că a omis să înregistreze venituri de 11,5 milioane lei, bani obţinuţi de societăţile comerciale cu pricina pentru amenajarea unor terenuri de sport, în baza unor contracte cu diferite unități administrativ-teritoriale.

Într-o informare transmisă, joi, pe marginea cazului, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, se arată că femeia în vârstă de 46 ani avea calitatea de reprezentant la cele 16 societăți comerciale, toate cu sediul în Gepiu, şi a fost implicată în activitățile evazioniste.

Concret, ea nu a înregistrat defel ori a înregistrat doar în parte în evidenţele contabile ale companiilor veniturile din serviciile prestate, în sumă de aproximativ 11,5 milioane lei, "în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale datorate bugetului general consolidat al statului". 

Prejudiciul total este estimat până în prezent la 4 milioane lei, reprezentând TVA și impozit pe profit, mai spun poliţiştii. 

Într-un alt comunicat transmis de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, se arată că toate veniturile celor 16 companii proveneau din contracte publice. "Societăţile comerciale au obținut venituri din prestări de servicii în domeniul construcțiilor și amenajării terenurilor de sport, în baza unor contracte de execuție lucrări încheiate cu diferite unități administrativ-teritoriale", precizează informarea Parchetului General.

Cercetările în dosar sunt derulate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!