Peste 70 de societăţi comerciale din zona turistică Vârtop-Arieşeni-Gârda de Sus au fost verificate în ultimele două săptămâni de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor şi Alba, controalele având ca scop prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale din domeniul turismului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat că verificările au avut loc în perioada 30 ianuarie - 12 februarie, iar poliţiştii Serviciilor de Investigare a Fraudelor Alba şi Bihor au acţionat împreună cu specialişti din cadrul Ministerului Dezvoltării Rurale şi Turismului, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, respectiv Garda Financiară din cele două judeţe.

Echipele mixte de control au verificat funcţionarea a 73 de societăţi comerciale, iar în urma neregulilor descoperite au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 23.800 lei. Totodată, a fost confiscată suma de 500 lei şi a fost suspendată activitatea unei unităţi comerciale din judeţul Alba.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, şase administratori ai unor societăţi comerciale sunt cercetaţi pentru încălcarea Legii privind drepturile de autor şi drepturile conexe, aceştia fiind suspectaţi că ar fi difuzat muzică în local fără autorizaţia obligatorie din partea Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

"Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, urmând ca la definitivarea acestora să fie făcute propuneri legale în fiecare dintre cazuri", a arătat Dinu.