Echipaje complexe formate din poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, specialişti ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor şi de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor au luat la rând, în perioada 15-17 aprilie, pieţele şi târgurile din judeţ.

"Acţiunea a avut ca scop asigurarea unui climat de siguranţă publică şi protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, în cadrul acţiunilor au fost verificate 189 de societăţi comerciale şi 39 de persoane fizice autorizate. În urma controalelor efectuate, au fost întocmite două dosare penale în cadrul cărora două persoane sunt bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală cu produse agro-alimentare, cu un prejudiciu total adus bugetului de stat de peste 50.000 lei.

De asemenea, comercianţii prinşi fără case de marcat au încasat 39 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 49.000 lei. Totodată, au fost confiscate bunuri agroalimentare fără acte de provenienţă în valoare totală de 8.413 lei, iar produse de 13.000 lei au fost indisponibilizate.