Opt bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii bihoreni, după ce au provocat un scandal în Tinca. În total, 10 persoane sunt bănuite că au asistat la agresiune. Scandalul s-a soldat cu 3 răniţi.

Informaţia a fost făcută publică miercuri de Poliţia Bihor, care a transmis şi imagini de la descinderi.

Potrivit informării, în cursul zilei de marţi, poliţiştii Secţiei nr. 8 de Poliţie Rurală Tinca, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta, de la Serviciul de Ordine Publică, cu sprijinul "mascaţilor" Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Poliţia Bihor şi al jandarmilor bihoreni, au descins în comună "pentru a pune în aplicare 10 mandate de aducere", în cazul a tot atâtea persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri sau alte violenţe, ameninţare şi violare de domiciliu.

"Cele 10 persoane, cu vârste cuprinse între 44 şi 17 ani, sunt bănuite că, la 19 noiembrie a.c., în jurul orei 20.00, pe fondul consumului de alcool, ar fi pătruns, fără drept, în curtea unui imobil din Tinca, manifestându-se zgomotos şi proferând injurii şi ameninţări. În acest context, unul dintre participanţi, cel de 17 ani, este bănuit că l-ar fi agresat pe un tânăr de 19 ani, din Tinca, care se afla în curtea imobilului respectiv”, arată comunicatul.

Sursele BIHOREANULUI spun că atât victimele cât şi agresorii sunt rude şi locuiesc în colonia de romi din Tinca, iar scandalul s-ar fi iscat spontan, din pricina beţiei, şi nu s-a oprit în curtea tânărului de 19 ani.

De acolo, "circul" s-a mutat în stradă, unde patru dintre cei 10 bătăuşi ar fi agresat un bărbat de 37 de ani, iar trei au tăbărât pe un tânăr de 22 de ani. 

„În timpul scandalului, două femei, de 41 şi 23 de ani, care făceau parte din grupul bătăuşilor, "ar fi au avut un comportament agresiv, ar fi aruncat cu pietre, în stradă şi ar fi proferat ameninţări şi injurii, tulburând ordinea şi liniştea publică şi stârnind indignare în rândul cetăţenilor", se mai arată în comunicatul Poliției.

În urma audierilor, 8 bărbaţi din grupul celor 10 au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri sau alte violenţe, ameninţare şi violare de domiciliu.

"Miercuri, 23 noiembrie a.c., acestea vor fi prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, în vederea dispunerii de măsuri legale", arată comunicatul.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.8 de Poliţie Rurală Tinca continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor în cauză.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!