Peste 4.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost confiscate joi, în urma a 13 percheziţii domiciliare desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor la bişniţarii din pieţele orădene.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, acţiunea s-a derulat în Oradea şi Săldăbagiu de Munte, într-o anchetă ce priveşte un număr de opt persoane cu vârste între 36 şi 57 ani, toate din Oradea, cercetate pentru contrabandă, varianta asimiliată.

„Din cercetări a rezultat că, în perioada 2023 - aprilie 2024, cele opte persoane ar fi deținut și comercializat țigarete provenind din contrabandă, în incinta sau în proximitatea unor piețe din municipiul Oradea”, se arată în informarea transmisă. 

În urma perchezițiilor domiciliare, poliţiştii au descoperit și ridicat 80.580 de țigarete (4.029 de pachete de țigări), de diferite mărci, nemarcate legal, 28.290 de lei, 139.500 de forinți, 25 de euro și 4 terminale mobile.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului consolidat al statului a fost estimat la peste 100.000 de lei, constând în taxele şi accizele eludate. 

„Întreaga cantitate de țigarete, precum și sumele de bani descoperite au fost indisponibilizate, urmând a face obiectul confiscării speciale, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat”, scrie în comunicatul Poliţiei Bihor. 

Ancheta, care se desfăşoară cu suportul Brigăzii Operaţiuni Speciale Oradea, este continuată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!