Peste 100 de pachete de ţigări şi 18 kilograme de tutun de contrabandă au fost confiscate în timpul unei acţiuni a poliţiştilor în zona pieţei agroalimentare din Tinca, iar bişniţarii prinşi cu produsele neconforme s-au ales cu dosare penale.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, acţiunea a fost realizată de poliţiştii Secţiei 8 de Poliţie Rurală Tinca şi s-a desfăşurat luni dimineaţă, având ca scop prevenirea actelor ilicite de comerţ.

În timpul verificărilor, poliţiştii i-au găsit în scurt timp şi pe bişniţari, care îşi etalau produsele în proximitatea pieţei.

Dintre aceștia, o localnică în vârstă de 52 de ani, prinsă cu 18,4 kg de tutun pentru fumat, fără documente legale de proveniență, s-a ales cu dosar penal pentru deţinerea peste limita a 1 kilogram de tutun de fumat, produs care este accizabil şi se poate comercializa doar cu marcaj corespunzător.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii din Tinca sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta.

Alţi doi bişniţari care etalau ţigări de contrabandă au fost amendaţi după ce poliţiştii au găsit la ei 122 de pachete de țigări nemarcate, de diferite mărci, oferite spre vânzare.

De asemenea, atât tutunul cât şi ţigările au fost confiscate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!