Un bărbat din Salonta a găsit, joi după-amiază, în timp ce efectua săpături în propriul teren, o bombă de artilerie din cel de-al Doilea Război Mondial.

"În cursul zilei de joi, 19 mai a.c., în jurul orei 15.30, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor a fost solicitat să intervină în municipiul Salonta, unde un apelant al numărului unic 112 sesiza descoperirea unei muniţii", a transmis ISU printr-un comunicat dat publicităţii vineri.

Pompierii militari care s-au deplasat la locul indicat, în urma apelului la 112, au constatat că bomba găsită era de calibru 82 de milimetri.

"Muniţia, găsită de un cetăţean în timp ce efectua săpături pentru introducerea unui cablu electric de medie tensiune, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrusă prin explozie controlată", a precizat instituţia.

Totodată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor reaminteşte persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de îndată, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!