Operaţiune de amploare a poliţiştilor bihoreni pentru prinderea unui tâlhar care, luni, 2 ianuarie, a atacat şi bătut un copil de 12 ani pe o stradă din Oradea, pentru a-i lua telefonul mobil.

După două zile de investigaţii, la care au contribuit poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea, de la Secţiile Rurale Cefa şi Ciumeghiu şi specialiştii Direcţiei de Operaţiuni Speciale din IGPR, agresorul, un tânăr de 17 ani din comuna Ciumeghiu, a fost reţinut, miercuri, pentru 24 ore, sub acuzaţia de tâlhărie.

Joi, tânărul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă.

"Judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele respectivului un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile", a declarat, vineri, ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău.

Ancheta în caz continuă. "Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză", a mai spus Lascău.