O persoană care trăieşte din ajutor social mănâncă la cantina săracilor. Un angajat pe salariul minim din Parcul Industrial merge la cantina firmei. Un cetăţean cu salariu mediu, de 436 de euro, cât e la Oradea, îşi permite un meniul zilei la localurile din oraş. Unul cu venituri foarte mari mănâncă unde vrea.

Un amărât fără bani merge pe jos, un pensionar cu tramvaiul, că e gratis, iar orădeanul de rând trage de Loganul sau Opelul vechi de 10 ani. Avuţii îşi permit Mercedes şi BMW.

N-ai bani, te scalzi la Silvaş. Dacă eşti pensionar, e bun şi ştrandul Ioşia. Un orădean cu salariu mediu se duce în Felix. Cei cu mai mulţi bani merg la Aquapark de câte ori vor.

Ce facem pentru ca niciun orădean să nu se simtă lezat? Desfiinţăm Aquapark-ul? Interzicem Mercedesurile, ca să nu se simtă nasol cei care umblă cu Dacia?

Până la urmă, cine e de vină că oamenii au salarii mici? Ţara asta nenorocită care nu-şi iubeşte cetăţenii? Conspiraţia iudeo-masonică? Uniunea Europeană, care ne suge sângele şi ne calcă în picioare independenţa? Primarul, care nu dă salarii mai mari în firmele private?

Oare cei care se plâng de salarii mici n-au chiar nicio vină? După o şcoală generală cu note mici, după un bacalureat furat, după o facultate de Mediu ori de Relaţii internaţionale din care ies mai năuci ca la intrare, căci şi dascălii sunt de nivelul lor, nemulţumiţii îţi flutură sub nas o diplomă lucioasă fără nicio valoare. Toţi vor salarii de IT-ist, dar pentru asta trebuie efort şi minte.