Un bărbat din Pietroasa a fost reţinut, joi, de poliţiştii beiuşeni pentru 24 de ore după ce, sâmbăta trecută, invitat fiind la nunta ajutorului şefului Postului de Poliţie din comuna Pietroasa, Florin Sălăjan, i-a distrus acestuia petrecerea, rănind mai multe persoane, printre care şi trei poliţişti.

Nunta a avut loc în noaptea de 8 spre 9 iunie, în căminul cultural din localitatea Gurani. Potrivit martorilor, bărbatul, Doru Ioan Jude, 33 ani, fiul fostului consilier local orădean PSD Ioan Jude, petrecea la câţiva metri de masa la care stătea fostul şef de post din comună, Raul Rotar. Poliţistul îl cercetase în urmă cu trei ani, când, împreună cu un prieten au urinat pe maşinile din faţa unui local, iar apoi au intrat cu jeep-ul într-o pizzerie din Beiuş.

Băut fiind,în jurul orei 12 noaptea, Jude şi-a adus aminte de faptul că amicul său a ajuns după gratii din cauza poliţistului şi a aruncat cu o scrumieră spre el, fără să-l nimerească. În schimb, scrumiera s-a lovit de un geam termopan aflat chiar în faţa mesei la care stătea Rotar, iar cioburile l-au rănit atât pe el cât şi pe alţi doi meseni, tot poliţişti.

Pentru a nu strica petrecerea colegului lor, cei trei au plecat, însă Jude a rămas pe loc, iar puţin mai târziu a luat-o de la capăt. A început să-i jignească pe meseni, moment în care mirele l-a rugat să plece. În loc de asta, bărbatul a devenit violent, a lovit un bucătar, un chelner, iar când a fost scos din local, s-a luat la bătaie şi cu un inginer silvic, care venise să-l calmeze.

„A intrat în bucătărie, a răsturnat o oală cu mâncare, a aruncat cu ţigara aprinsă în alta, a ieşit din nou în sala de mese, a aruncat cu sarmalele dintr-o altă oală pe rudele mirelui", a povestit BIHOREANULUI unul dintre nuntaşi.

În final, Jude a fost ridicat de poliţiştii chemaţi prin 112 de mire. Aceştia, însă, în loc să-l transporte la sediul Poliţiei, l-au dus acasă. Jude a fost chemat la explicații abia miercuri, când a cerut amânare pentru a-şi angaja avocat şi s-a prezentat la sediul Poliţiei o zi mai târziu, la 5 zile de la incident, când a şi fost reţinut.

"Persoana a fost reținută pentru ultraj contra bunelor moravuri şi lovire, urmând să fie prezentată, vineri, la Judecătoria Beiuș, cu propunere de arestare preventivă", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, subcomisarul Alina Dinu. 

Dintre cele şase persoane rănite de bărbat, potrivit lui Dinu, doar două au depus plângere împotriva acestuia.

UPDATE. Vineri, la solicitarea procurorilor, judecătorii au emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Doru Jude pentru o perioadă de 20 de zile. Măsura nu este, încă, definitivă, orădeanul având posibilitatea să atace decizia instanţei, prin recurs, care se va judeca la Tribunalul Bihor.