Tânărul pugilist orădean Angelo Covaci a avut un parcurs bun la întrecerile Cupei României de box pentru juniori, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 20-30 mai şi care i-a adus sportivului legitimat la clubul Gym Mar Strong medalia de argint în cadrul categoriei 57 de kg.

Competiţia a reunit 177 de pugilişti, proveniţi de la 49 de cluburi din întreaga ţară, iar la categoria lui Angelo, au fost prezenţi la start 19 concurenţi.

În primul meci, sportivul orădean antrenat de tehnicanul Viorel Crăciunea l-a avut ca adversar pe Alexandru Băloaie de la CSM Bacău, pugilist pe care l-a învins la puncte. În meciul al doilea, Angelo Covaci a dat de Florin Feraru de la Rapid Bucureşti, de care a trecut tot prin decizie la puncte. În meciul cu numărul 3, din sferturile de finală, adversar i-a fost Marian Truşcă de la CSM Craiova, pe care l-a învins, de asemenea, la puncte.

În semifinale, pugilistul orădean s-a întâlnit cu Adrian Voicu, de la CS Voluntari, pe care l-a învins, la fel prin decizie la puncte.

Angelo Covaci, pugilist OradeaAstfel, deşi a luptat tot turneul accidentat la mâna dreaptă, Angelo Covaci a ajuns în finala competiţiei, unde a încrucişat mănuşile cu Giani Creţu, de la Box Club Simion. Din păcate, de această dată orădeanul nu a mai fost declarat învingător, deşi mulţi l-au văzut pe el câştigător, arbitrii decizând, la limită, în favoarea adversarului.

Deşi a pierdut în ultimul act, antrenorul Viorel Crăciunea a avut numai cuvinte de laudă la adresa elevului său, apreciind că "a fost un efort deosebit pentru el să dispute cinci meciuri la rând în cinci zile consecutive, şi cu accidentare la mâna dreaptă". De altfel, tehnicianul clubului bihorean a şi contestat decizia din finală a arbitrilor.

După acest turneu al Cupei României, care încheie un ciclu de trei competiţii una după alta pentru sportiv, Angelo Covaci va avea câteva zile de respiro, dar nu foarte multe, pentru că în luna iunie va trebui să se prezinte din nou la lotul naţional.

Fiind una dintre speranţele reale ale boxului bihorean, Angelo Covaci este elev în clasa a X-a a Colegiului Tehnic Mihai Viteazu din Oradea.