După declaraţiile dure ale preşedintelui Traian Băsescu referitoare la "pesedizarea" PDL sub conducerea lui Vasile Blaga, în urma politicii "de cârciumă" şi de non-combat faţă de USL pe care o duce acesta, reprezentanţii partidului în plan local sunt vizibil afectaţi.

Stimă pentru Băsescu, dar vot pentru Blaga

Declaraţiile preşedintelui au afectat serios liderii locali din Bihor ai PDL, cărora BIHOREANUL le-a solicitat o reacţie, dar s-au ferit să comenteze ori să contrazică spusele lui Băsescu.

"Nu vreau să intru în asemenea discuţii în cadru public, cred că este mai bine să discutăm situaţia partidului în cadrul partidului", a declarat vineri preşedintele interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea.

Ceva mai volubil, preşedintele interimar al PDL Oradea, Ionel Avrigeanu, a afirmat că preşedintele Băsescu este liber să facă orice declaraţii doreşte, deoarece a fost preşedinte al PDL, însă a susţinut că poziţia exprimată de acesta nu o va schimba pe cea a membrilor organizaţiei.

"Domnul Băsescu poate să facă orice declaraţii consideră domnia sa de cuviinţă. Sunt părerile unui fost preşedinte al partidului, care are tot dreptul, în această calitate, să aibă păreri", a spus Avrigeanu, considerând însă că "domnul Băsescu ar trebui totuşi să-şi explice unele afirmaţii, cum este cea despre pesedizarea PDL".

Întrebat dacă crede că la Convenţia Extraordinară a partidului Băsescu va pleda şi mai vehement împotriva actualului preşedinte al PDL, Vasile Blaga, şi se va situa şi mai categoric de partea Elenei Udrea, Avrigeanu a spus că oricare ar fi situaţia pedeliştii bihoreni îl vor vota tot pe Blaga. "Eu spun doar atât: că organizaţia Bihor, şi eu personal, vom vota pentru Blaga", a încheiat preşedintele interimar al PDL Oradea.

El lider maximo

Preşedintele României, Traian Băsescu, a dat o lovitură dură actualei conduceri a PDL, cu bihoreanul Vasile Blaga în frunte, afirmând că aşa cum arată acum partidul, nu mai este acel PDL pe care l-a lăsat el, deoarece a fost "pesedizat" şi seamănă cu FSN-ul de la începutul anilor '90.

"Acum PDL nu mai seamănă cu PDL-ul din care eu am plecat. Nu mai are valori. Seamănă în interior cu FSN", a spus Băsescu într-un interviu acordat joi seară postului B1TV, în care l-a acuzat pe Vasile Blaga că sub pretextul că face o analiză a rezultatelor de la alegerile parlamentare îşi pune în teritoriu şefi favorabili, care să-l susţină la alegerile ce vor avea loc la Convenţia Extraordinară pentru funcţia de preşedinte al partidului.

Băsescu l-a mai acuzat pe Blaga că a negat realizările Guvernului Boc şi a pus umărul la dărâmarea Guvernului MRU, că în campania pentru parlamentare a cedat rolul de partid de opoziţie PPDD-ului, iar după alegeri face "blat" cu USL, sugerând că acest lucru se întâmplă din cauză că Blaga ar avea "afaceri de protejat".

În interviu, Băsescu a mai spus că Elena Udrea, care şi-a anunţat şi ea candidatura la şefia PDL, este un politician "crescut" de el însuşi, care poate avea succes dacă "lasă tocurile" şi "poşetele scumpe", sugerând totodată că aceasta ar putea fi victima alegerilor "aranjate" de tabăra lui Blaga.