Tribunalul Bihor a pronunţat, marţi, sentinţa în dosarul designerului orădean Andrei Zalder, trimis în judecată de procurorii DIICOT Oradea după ce a fost prins colecţionând imagini pornografice cu copii, dar şi că a abuzat trei fetiţe cu vârste între 6 şi 10 ani.

În urma procesului declanşat anul trecut, instanţa a dispus condamnarea bărbatului la 4 ani şi 5 luni de detenţie, plus 8.000 euro despăgubiri către una dintre victimele sale. Părinţii celorlalte două copile nu s-au constituit părţi civile în dosar.

Sentinţa pronunţată marţi nu este definitivă, existând posibilitatea ca procurorii ori inculpatul să o atace cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Bărbatul în vârstă de 57 de ani a fost arestat pe 9 februarie 2017, după ce i s-au găsit acasă, pe telefoane, harduri şi calculatoare, 697 fişiere video şi un număr de 4.157 fotografii cu copii în ipostaze sexuale explicite, fapte pe care bărbatul le-a recunoscut imediat.

Pe parcursul anchetei, însă, procurorii au descoperit că individul nu se limita doar la a privi filmuleţe obscene, motiv pentru care au extins cercetările.

"În perioada iunie 2015 - octombrie 2016, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Zalder Andrei a comis acte de natură sexuală împotriva a trei minore având vârste cuprinse între 6 şi 10 ani", au arătat procurorii, care au trimis dosarul Tribunalului Bihor pe 31 martie 2017.

Pe 29 decembrie anul trecut, instanţa l-a eliberat pe Zalder din arest preventiv, schimbând măsura cu arestul la domiciliu.