Un tânăr de 27 de ani, din Tărcaia, trimis în judecată în decembrie 2016 de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş după ce, băut fiind la volan, s-a răsturnat cu maşina procovând moartea pasagerului din autoturism, a fost încarcerat, joi, după ce Curtea de Apel Oradea l-a condamnat definitiv  la 1 an şi 11 luni de detenţie.

Accidentul s-a produs în data de 6 decembrie 2015, la ora 04.00 dimineaţa, pe drumul județean 764/F, în localitatea bihoreană Tărcaia, a fost provocat de Ştefan Feneşi, care la vremea respectivă avea 25 de ani.

Potrivit unui comunicat transmis la vremea respectivă de Poliţia Bihor, tânărul nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, iar autoturismul s-a lovit de un cap de pod, s-a răsturnat în afara părții carosabile, izbindu-se în final de un copac.

În urma accidentului rutier, un bărbat de 32 de ani, din comuna Tărcaia, pasager în autoturism, a murit pe loc.

În urma testării cu aparatul etilo-test, poliţiştii au constatat că şoferul prezenta o concentrație alcoolică de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice, iar apoi i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Procesul tânărului a început la Judecătoria Beiuş, unde instanţa l-a condamnat la 1 an şi 9 luni de închisoare cu suspendare, dispunând totodată ca firma cu care acesta avea încheiată poliţiă de asigurare să achite rudelor victimei sale despăgubiri materiale de 20.598 lei, plus daune morale în sumă totală de 370.000 lei.

Soluţia a fost atacată de familia bărbatului decedat, iar miercuri, 7 martie, Curtea de Apel Oradea a dat verdictul final în caz, înăsprind pedeapsa iniţială. Fenesi a fost condamnat la 1 an şi 11 luni de închisoare cu executare în Penitenciar, iar cuantumul daunelor dispuse de Judecătoria Beiuş a fost menţinut în totalitate.

Ştefan Fenesi a fost ridicat, joi, de polițiști din Beiuș şi Tărcaia, şi încarcerat la Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei.