Clubul Toastmasters Oradea, în cadrul căruia membrii învaţă să devină oratori mai buni, îi invită pe doritori la o şedinţă specială pe Zoom, de Dragobete, la care va lua parte şi preşedintele Toastmaster International, americanul Richard E. Peck.

Şedinţa, unde se vor susţine discursuri pregătite şi improvizate ce vor avea ca temă generală iubirea, se va desfăşura în limba engleză, astfel încât preşedintele să poată interacţiona cu cei prezenţi. Sesiunea va începe miercuri, la ora 19.30, şi va dura circa 2 ore, orice curios fiind binevenit. Scopul clubului este ca membrii să înveţe să vorbească liber unii cu alţii şi, totodată, să îşi dezvolte abilităţi de lider, într-o atmosferă relaxată.

La final, discursurile vor fi evaluate de mai mulţi membri ai cluburilor din ţară. Amfitrionul întâlnirii va fi orădeanca Laura Trif, care va prezenta tradiţii şi obiceiuri de Dragobete.

Clubul orădean, înfiinţat în 2013 după o reţetă internaţională, a fost singurul selectat din ţară (dintre cele 23 existente în mai multe oraşe) pentru a face parte din acest tur în jurul lumii, prin care Peck îşi propune să "viziteze" online toate statele în care există cluburi Toastmasters.

Participanţii sunt sfătuiţi să poarte ii tradiţionale şi să intre la ora exactă, pentru a nu deranja desfăşurarea şedinţei.

Link-ul de participare pe platforma Zoom va putea fi accesat de pe pagina evenimentului, participarea fiind gratuită.

Toastmasters Oradea desfăşoară şedinţe săptămânale, în fiecare miercuri, online sau la centrul Comuniteca din complexul Crişul. Vorbitorii ies în faţa colegilor de bunăvoie şi aplică ce au învăţat din cele două manuale primite la înscriere, unul de comunicare şi altul de leadership, dar şi sfaturile mentorilor, fiecare membru fiind ghidat de un coleg cu mai multă experienţă. 

Clubul Toastmasters Oradea a fost premiat anul trecut la conferinţa de district de la Budapesta de două ori pentru parcursul educaţional şi numărul de membri.